Κινηματογράφοι - Cine Παλλήνη (θερινός)



Θα ξεκινήσω αυτήν εδώ την παρουσίαση, λέγοντας πολύ απλά πως το Cine Παλλήνη αποτελεί υπόδειγμα θερινού κινηματογράφου γειτονιάς, σε όλα τα επίπεδα. Και μάλιστα το καταφέρνει, χωρίς δηθενιές, χωρίς σνομπ ατμόσφαιρα και χωρίς επιτηδευμένη πολυτέλεια. Είναι παλιός κινηματογράφος το Cine Παλλήνη, αφού το κοντέρ της ηλικίας του μετράει από τα χρόνια του '60, εξοχικός και απόμακρος γεωγραφικά τότε. Άντεξε μέσα στα χρόνια, αφού δεν καταγράφεται η παραμικρή διακοπή στη λειτουργία του, εκμεταλλευόμενος και την πληθυσμιακή ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, ενώ σχετικά πρόσφατα έχει μεταμορφωθεί σε έναν υπερ-σύγχρονο κινηματογράφο, με φιλική ατμόσφαιρα και κάμποσα ενδιαφέροντα bonus.

Δυο βήματα από τη Λεωφόρο Μαραθώνος και σε μικρή απόσταση από τον κόμβο της Αττικής Οδού, το σινεμά θα το βρείτε στο αριστερό σας χέρι κατεβαίνοντας, να σας περιμένει ήσυχο και διακριτικό. Η νέον επιγραφή του που φαίνεται και από τη λεωφόρο δεν βρίσκεται στην εξωτερική πρόσοψη, αλλά στο εσωτερικό κτίσμα που φιλοξενεί και την καμπίνα προβολής. Στην εξωτερική του όψη θα συναντήσετε μόνο τον σε γήινα χρώματα βαμμένο τοίχο που είναι διακοσμημένος και με τα ταμπλώ των "προσεχώς". Η είσοδος είναι στην γωνία του κτιρίου και σας βάζει σε ένα ελαφρώς υπερυψωμένο ντεκ με τραπεζάκια, που μην παραξενευτείτε αν σας θυμίσει μπαράκι, διότι είναι μπαράκι! Είναι ένα από αυτά τα bonus για τα οποία σάς μίλησα νωρίτερα. Ο εξωτερικός χώρος υποδοχής αποτελεί ουσιαστικά και την αυλή ενός κομψού και όμορφου μπαρ, το οποίο μάλιστα μου λένε πως είναι φημιστό για τα κοκτέιλ του και το μοχίτο του. Το μπαρ υποδέχεται και κόσμο που δεν θέλει να δει ταινία, ενώ την ίδια στιγμή εξυπηρετεί και την κινηματογραφική αίθουσα, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα επιλογών, παράλληλα και με επιλεγμένα κρύα πιάτα. Το ταμείο βρίσκεται στα αριστερά σας, αμέσως μόλις ανεβείτε στο ντεκ, ενώ ένας διάδρομος στα αριστερά του οδηγεί στην αίθουσα, περνώντας από την εξωτερική πλευρά του μπαρ, που έχει τα "κινηματογραφικά" αναλώσιμα (ποπ κορν, νάτσος, γρανίτες, κ.λπ.), ενώ δέχεται και παραγγελίες για ποτά και φαγητό που τα ετοιμάζει το μέσα μπαρ.

Η αυλή του Cine Παλλήνη είναι ανθρωπίνου μεγέθους με πολύ πράσινο ολόγυρα και ολόλευκες πολυθρόνες, άνετα τοποθετημένες μεταξύ τους, σε δύο μπλοκ, με τρεις κάθετους διαδρόμους. Πολλά, επίσης λευκά, τραπεζάκια θα σας φανούν πολύ εξυπηρετικά για το ποτό σας, όπως επίσης εξυπηρετικό είναι και το ύψος της οθόνης που αποκλείει το ενδεχόμενο να σας εμποδίζει ο μπροστινός, όσο ψηλός κι αν είναι. Η οθόνη είναι κτιστή, εντός γκρι πλαισίου, και μάλιστα έχει μια ελαφριά πανοραμική κλίση. Για την κορυφαία προβολή του, το Cine Παλλήνη χρησιμοποιεί το ψηφιακό σύστημα Dolby Cinema, ενώ Dolby είναι και ο ψηφιακός, δυνατός και πεντακάθαρος πολυκάναλος ήχος του που γεμίζει τον χώρο.

Cine Παλλήνη

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Περισσότερους θερινούς κινηματογράφους θα βρείτε συγκεντρωμένους εδώ. Για τη συγκεντρωτική λίστα των σινεμά, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)