Κινηματογράφοι - Μελίνα Μερκούρη (θερινός)



Το σινεμά φωτογραφημένο το 2016

Η πρόσοψη με την παλιά επιγραφή, φωτογραφημένη το 2016.

Συνοικιακός κινηματογράφος της Ηλιούπολης που βρίσκεται στην ίδια θέση από το 1956, όταν και πρωτοξεκίνησε τη λειτουργία του. Αρχικά ονομαζόταν Ηλιούπολις, και 9 χρόνια μετά, το 1965, απέκτησε και χειμερινό αδελφάκι, σε διπλανό κτίριο. Λειτούργησαν και τα δύο μέχρι το 1986, εποχή που η κρίση των αιθουσών τις οδηγούσε σε λουκέτο τη μία μετά την άλλη. Το χειμερινό έγινε σούπερ μάρκετ, ενώ το θερινό, ευτυχώς, πέρασε στα χέρια του Δήμου Ηλιούπολης το 1989 όταν και λειτούργησε ξανά, με το νέο του όνομα Μελίνα Μερκούρη.

Σε κεντρικότατο σημείο στην Άνω Ηλιούπολη, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ο δημοτικός κινηματογράφος βρίσκεται δίπλα σε πολλά εστιατόρια, καφέ και μπαρ, με αποτέλεσμα να αποτελεί μέρος και μιας ευρύτερης εξόδου στην περιοχή. Παράλληλα, η πολύ φιλική τιμολογιακή πολιτική του βοηθά τους κατοίκους της περιοχής να απολαμβάνουν τις ταινίες τους με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Η πρόσοψη του σινεμά είναι φιλική και έντονα ρετρό, και πλέον έχει τοποθετηθεί μια νέα, πολύ κομψή νέον επιγραφή με το όνομα του σινεμά. Το ίδιο ρετρό, αλλά φροντισμένο είναι και το μικρό σαλονάκι μπροστά στο ταμείο, με πολλές φωτογραφίες από τα "προσεχώς" αλλά και από παλιές ταινίες.

Η μεγάλη σχετικά αίθουσα έχει αμφιθεατρική κλίση, καθίσματα τοποθετημένα με άνεση μεταξύ τους και πολλά τραπεζάκια. Το (νέο) επαρκώς εξοπλισμένο μπαρ (επίσης με πολύ φιλικές τιμές) βρίσκεται στο πίσω αριστερό μέρος της αίθουσας (τα αρχικό μπαρ που τώρα είναι κλειστό, θα το συναντήσετε εμπρός και αριστερά της οθόνης, πίσω από μια πόρτα σαλούν που οδηγεί και στις τουαλέτες). Ο χώρος της αίθουσας προστατεύεται από τα φώτα του δρόμου με ψηλά πάνελ, γεμάτα με διαφημίσεις. Η οθόνη βρίσκεται μέσα σε σκηνή και έχει ικανοποιητικό μέγεθος, η προβολή είναι ψηφιακή, με στερεοφωνικό ήχο ικανοποιητικής έντασης. Μετά την πρόσφατη ανακαίνιση, στο δάπεδο έχει τοποθετηθεί χλοοτάπητας εκεί όπου υπήρχε χαλίκι, ενώ το πλαίσιο της οθόνης έχε ξαναβαφτεί σε αποχρώσεις του γκρι.

Μελίνα Μερκούρη
Λεωφόρος Ειρήνης 50, Άνω Ηλιούπολη

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Περισσότερους θερινούς κινηματογράφους θα βρείτε συγκεντρωμένους εδώ. Για τη συγκεντρωτική λίστα των σινεμά, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)