Οι θαλασσιές οι χάντρες (1967)



Μουσική ηθογραφία της Finos, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με τους Ζωή Λάσκαρη, Φαίδωνα Γεωργίτση, Μάρθα Καραγιάννη, Κώστα Βουτσά, Μαίρη Χρονοπούλου. 

Έρωτες, κόντρες, ζήλιες και πάθη σε μια τουριστική γειτονιά της Αθήνας, όταν τα εγκαίνια ενός μαγαζιού με μοντέρνα μουσική αναστατώνουν ποικιλοτρόπως τους λαϊκούς μουσικούς της περιοχής. 

Με τις μεγάλες μουσικές επιτυχίες του Δαλιανίδη να έχουν προηγηθεί με εισπρακτική επιτυχία στον κινηματογράφο, αυτή τη φορά το καινούργιο μιούζικαλ ντύνεται με λαϊκή μουσική και κατεβαίνει τα σκαλιά των μικρών μαγαζιών της Πλάκας που έχει στηθεί εντυπωσιακά στα στούντιο της Finos. Η ιστορία είναι κατά βάση προσχηματική για να ενταχθεί σε αυτήν ο βασικός "θίασος" της εταιρείας αλλά και του Δαλιανίδη, το "Έκλαψα χθες" με τη φωνή της Μαίρης Χρονοπούλου γίνεται μεγάλη επιτυχία, ενώ κάποιες μουσικές σεκάνς έχουν ιδιαίτερο κινηματογραφικό ενδιαφέρον. Η ταινία προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού στο Φεστιβάλ των Καννών, ενώ με τον τίτλο "Οι ελληνικές χάντρες" (Les pearls grecques) παίχτηκε και σε κινηματογράφους της Γαλλίας. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Disorder (2024)

Αρραβωνιάσματα (1950) (Α/Μ)

O τελευταίος πειρασμός (1964) (Α/Μ)

Les amours d'Anaïs (2021)

Κινηματογράφοι- Village @ The Mall (Αίθουσες 1-11)