Κινηματογράφοι- Cine Paris (θερινός)




Θερινός κινηματογράφος-τοπόσημο της Αθήνας, στην καρδιά της Πλάκας, με μεγάλη ιστορία. Διαβάζω πως ξεκίνησε ως θερινός το 1938 και συνέχισε τη λειτουργία του έως το 1960, όταν στη θέση του ορθώθηκε το νέο κτίριο με χειμερινή αίθουσα και τη θερινή στην ταράτσα. Ο χειμερινός κινηματογράφος, πάντως, δεν έζησε πολύ, αφού κάποια χρόνια αργότερα έγινε θέατρο και μετέπειτα μπουάτ, ο κλασσικός Ζυγός που παραμένει μέχρι τις μέρες μας. Μέσα δεκαετίας '70, παύει τη λειτουργία του και το θερινό, το οποίο παρέμεινε κλειστό μέχρι και το 1985, όταν άνοιξε και πάλι για να φτάσει μέχρι τις μέρες μας ως ένας από τους κορυφαίους καλοκαιρινούς κινηματογράφους της Αθήνας. 

Στην καρδιά της πόλης και της Πλάκας, το Cine Paris αποτελεί πόλο έλξης κινηματογραφόφιλων, τουριστών, αλλά και Αθηναίων που κάνουν τη βόλτα τους εκεί και την ολοκληρώνουν (ή την ξεκινούν) με μια ταινία. Στην οδό Κυδαθηναίων, δίπλα στην πλατεία και εν μέσω πολλών και διάφορων πόλων εστίασης και διασκέδασης, το σινεμά ξεχωρίζει με τη μεγάλη του πρόσοψη, αλλά και με το αφισάδικο στο ισόγειο, δίπλα την είσοδο, όπου θα βρείτε αφίσες και "χαρτονάκια" από απίστευτες ταινίες, σύγχρονες και παλαιότερες. Το ταμείο βρίσκεται επί της οδού, και ακριβώς στις σκάλες που οδηγούν στην ταράτσα. Και τι ταράτσα! Κομψή, σχετικά μεγάλη και με μια θέα προς τον βράχο της Ακρόπολης που κόβει την ανάσα. 

Το μπαρ βρίσκεται στο πίσω μέρος της αίθουσας, είναι φουλ εξοπλισμένο και έχει πάντα κόσμο. Στην οροφή του μπαρ βρίσκεται ο εξώστης και τα θεωρεία, με λίγες θέσεις και τραπεζάκια για όσους θέλουν να απολαύσουν την ταινία τους πιο πριβέ και "αφ' υψηλού", όμως να θυμάστε ότι οι θέσεις αυτές βρίσκονται εκτός της διάταξης των περιφερειακών ηχείων, οπότε ναι μεν θα έχετε καλύτερη θέα και οπτική, αλλά όχι σωστό ήχο. Η οθόνη είναι μεγάλη και κυριαρχεί στο χώρο, οι πολυθρόνες είναι άνετα τοποθετημένες μεταξύ τους και υπάρχουν πολλά τραπεζάκια για να ταχτοποιηθείτε. Βέβαια, το ύψος και η θέση της οθόνης μπορεί να σας δημιουργήσουν προβλήματα αν κάτσει μπροστά σας ψηλός ή μεγαλόσωμος θεατής. Η ψηφιακή προβολή είναι αψεγάδιαστη, λαμπερή και φωτεινή, ακόμη και προτού φύγει το φως της ημέρας, ενώ ο ήχος βαθύς, πλούσιος, με μπάσο και πολυκάναλος surround.

Λόγω τεχνικών θεμάτων που πήραν περισσότερο χρόνο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ο κινηματογράφος δεν λειτούργησε τα καλοκαίρια του 2020 και του 2021.

Cine Paris

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Περισσότερους θερινούς κινηματογράφους θα βρείτε συγκεντρωμένους εδώ. Για τη συγκεντρωτική λίστα των σινεμά, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)