Κινηματογράφοι - Αμύντας (θερινός)


Συνοικιακή θερινή αίθουσα στην Πλατεία Υμηττού, πιστή στο ραντεβού της με τους θεατές κάθε καλοκαίρι από το 1958. Σημείο προβολής καλών ταινιών αλλά και συνάντησης, αφού η όμορφη κεντρική πλατεία δίπλα στο σινεμά είναι γεμάτη από εστιατόρια, μπαρ και καφέ, συνιστώντας σε μια ολοκληρωμένη έξοδο για όποιον το επιθυμεί.

Το σινεμά βρίσκεται σε μια φροντισμένη κάθετο της πλατείας (εύσημα στον Δήμο για το καλό του γούστο), ευκολοπρόσιτο και με τη συγκοινωνία (που μάλλον θα τη συνιστούσα, γιατί, με μια γρήγορη ματιά, το πάρκινγκ μοιάζει εφιάλτης). Σε γωνιακό οικόπεδο, ο Αμύντας εντυπωσιάζει και με το κτίσμα στην πρόσοψη και εύκολα θα μπορούσε να ξεγελάσει και για χειμερινός. Πολλά ταμπλώ δίπλα στην είσοδο διαφημίζουν τις ταινίες της σαιζόν αλλά και ενημερώνουν για τον στεγασμένο χώρο 80 ατόμων σε περίπτωση βροχής. Το ταμείο και το μπαρ του σινεμά βρίσκονται εντός το κτιρίου, στο πίσω αριστερό μέρος της αίθουσας, ενώ στο δεξί βρίσκονται και οι προστατευμένες θέσεις.

Η αίθουσα είναι ικανοποιητικού μεγέθους, με τη μεγάλη κτιστή οθόνη να φαντάζει ακόμη μεγαλύτερη. Έκπληξη θα σας προκαλέσουν οι καρέκλες του, καθώς μάλλον θα έχετε πολλά χρόνια να δείτε την κλασσική θέση θερινού, με τις πλαστικές λωρίδες. Τραπεζάκια υπάρχουν αρκετά, ολόγυρα έχει αρκετό πράσινο και γενικά είναι φιλόξενο και φροντισμένο, αν και καλοδεχούμενα ρετρό. Η προβολή είναι ψηφιακή και εξασφαλίζει λαμπερή και φωτεινή εικόνα, ενώ ο στερεοφωνικός surround ήχος είναι καθαρός και σε ικανοποιητική ένταση.

Αμύντας
Κωνσταντινουπόλεως 16, Υμηττός

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Περισσότερους θερινούς κινηματογράφους θα βρείτε συγκεντρωμένους εδώ. Για τη συγκεντρωτική λίστα των σινεμά, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)