Κινηματογράφοι - Άρτεμις (θερινός)



Ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος του Παπάγου αποτελεί νέο απόκτημα της περιοχής και άνοιξε τις πόρτες του το 2002. Το όνομά του το δανείστηκε από το παλιό σινεμά Άρτεμις, στα σύνορα Χολαργού-Παπάγου που λειτουργούσε από το 1958 έως το 1975. Η σημερινή καινούργια αίθουσα λειτουργεί στον κήπο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Παπάγου, αποτελώντας ουσιαστικά την αυλή του κτιρίου. Η τοποθεσία του είναι αναμφισβήτητα ιδανική, μέσα στο πράσινο και μακριά από σπίτια, εξασφαλίζοντας την πολυπόθητη δροσιά τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες αλλά και δυνατό ήχο. Βασικό μειονέκτημα της τοποθεσίας είναι ότι ελάχιστοι, εκτός των κατοίκων της περιοχής,  γνωρίζουν πού βρίσκεται, οπότε ενδεχομένως να δυσκολευτείτε να το βρείτε. Η επίσημη διεύθυνση που αναγράφεται στους οδηγούς (Νευροκοπίου 2-4) δεν αντιστοιχεί στην πραγματική θέση του σινεμά. Απλά σας δίνει το "στίγμα" του σημείου πίσω από το οποίο βρίσκεται η Άρτεμις μέσα στο πάρκο. Έχετε δύο τρόπους να προσεγγίσετε το σινεμά, είτε μέσα από το πάρκο σε ένα καλοστρωμένο χωμάτινο δρόμο (με άπλετο χώρο και για το αυτοκίνητό σας), είτε περιμετρικά, από τον πλαϊνό κάθετο δρόμο της Νευροκοπίου που οδηγεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Αν ενδεχομένως πάρετε ταξί, σιγουρευτείτε ότι ο οδηγός σάς πηγαίνει στο θερινό σινεμά και όχι στο κινηματοθέατρο (συχνά τα μπερδεύουν). 

Αφού το βρείτε εν τέλει, βρίσκεστε ενώπιον ενός νεότευκτου κτιρίου, στην αυλή του οποίου λειτουργεί το σινεμά και στην υπερυψωμένη του βεράντα το μπαρ. Μην απορήσετε που δεν βλέπετε την επιγραφή του κινηματογράφου, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει. Το μόνο που πιστοποιεί ότι πλησιάζετε είναι η οθόνη που μισοφαίνεται μέσα από τα δέντρα και ο ήχος του που παίζει δυνατά. Μια διακριτικά φωτισμένη είσοδος (που είναι ένας διάδρομος ανάμεσα στην αίθουσα και τη βεράντα του μπαρ) με ταμπλώ από ταινίες που παίζονται ή θα παιχτούν θα σας υποδεχτεί κατά την άφιξή σας, ενώ θα διαπιστώσετε πως εκτός από επιγραφή δεν υπάρχει ούτε ταμείο. Αν φτάσετε πολύ νωρίτερα από την προβολή της ταινίας (σε όποια από τις δύο προβολές) θα πρέπει να περάσετε στο μπαρ και να περιμένετε εκεί (απολαμβάνοντας μια μεγάλη ομολογουμένως ποικιλία από ποτά, αναψυκτικά και σνακ) έως ότου βγει ο κύριος με το μεταλλικό βαλιτσάκι του, κάτσει σε μια θέση δίπλα στην είσοδο και να αρχίσει να βγάζει εισιτήρια. Όλα αυτά μπορεί να φαντάζουν ολίγον τι βουκολικά, αλλά δεν χρειάζεται να σας αποτρέψουν. Βγάζετε λοιπόν το εισιτήριό σας και περνάτε στην αίθουσα η οποία έχει ελάχιστο, αλλά πρακτικό και ρομαντικό φωτισμό. Χαμηλές λάμπες φωτίζουν τους διαδρόμους του σινεμά και μόνο, αλλά αρκούν για να βρείτε τις θέσεις σας, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν και τραπεζάκι. Το σινεμά δεν είναι τεράστιο ούτε μικρό και δεν έχει την παραμικρή διακόσμηση πέραν της πυκνής βλάστησης που το περιστοιχίζει, Το γεγονός δε ότι οι θέσεις βρίσκονται πάνω σε γρασίδι κάνει την Άρτεμη το πιο σπιτικά καλοκαιρινό σινεμά που έχετε επισκεφθεί, ιδιαίτερα δε αν συνυπολογίσετε πως ο χαμηλότατος φωτισμός αναδεικνύει τα αστέρια του ουρανού. Η οθόνη είναι πάνινη, όχι πολύ μεγάλη, αλλά με δεδομένες τις αναλογίες της αίθουσας το μέγεθός της δεν ενοχλεί. Πιστέψτε με, όμως, όλα αυτά δεν θα έχουν την παραμικρή σημασία όταν ξεκινήσει η προβολή. Με σύστημα Dolby Digital Cinema, η οθόνη λάμπει και είναι πεντακάθαρη κόντρα στον ουρανό και στον ανοιχτό ορίζοντα πίσω της, ενώ ο πολυκάναλος ψηφιακός ήχος κάνει το γρασίδι να δονείται. Ας σημειωθεί δε πως η Άρτεμις είναι από τους ελάχιστους θερινούς κινηματογράφους εξοπλισμένους και με σύστημα 3D προβολής.

Άρτεμις
Εντός του κήπου των αθλητικών εγκαταστάσεων της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου
(στο ύψος της οδού Νευροκοπίου 2-4)


Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Περισσότερους θερινούς κινηματογράφους θα βρείτε συγκεντρωμένους εδώ. Για τη συγκεντρωτική λίστα των σινεμά, κλικ εδώ. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)