Κινηματογράφοι - Σινέ Δάφνη (θερινός)





Είναι κάτι θερινά, χωμένα μέσα στα στενά μιας γειτονιάς, που ποτέ δεν έγιναν διάσημα ή σημεία αναφοράς, αλλά είναι τόσο όμορφα και τόσο φιλόξενα που πραγματικά σε αγκαλιάζουν. Είναι το Λιλά στα Πατήσια, είναι και το Σινέ Δάφνη, στη Δάφνη φυσικά, μια καταπράσινη αγκαλιά, απρόσμενη έκπληξη σε μια μικρή κάθετο της Ηλιουπόλεως, κοντά σχετικά στον Άγιο Ιωάννη. Μας συστήθηκε το 1960 ως Ριρίκα, κάποια στιγμή διαβάζω πως μετονομάστηκε σε Γειτονιά, αλλά τα τελευταία χρόνια πέρασε στα χέρια του Δήμου και λειτουργεί ως θερινό Α' Προβολής με το σημερινό του όνομα. Ως προς τη διαχείριση υπήρξε αδελφάκι του θερινού Μαργαρίτα στη Δουκίσσης Πλακεντίας και του χειμερινού Ατλαντίς, εκεί κοντά, στη Βουλιαγμένης, στο ύψος του μετρό της Δάφνης, ενώ από το καλοκαίρι του 2020 πέρασε στα χέρια της δραστήριας Weird Wave. 

Η καταπράσινη είσοδός του βρίσκεται επί της Ηλία Ηλιού, ένα βήμα μετά τη γωνία της με την Ηλιουπόλεως (όπου θα βρείτε και τη σχετική σήμανση). Μια σταλιά η πόρτα του, αλλά τόσο κομψή και φιλόξενη, αγκαλιασμένη από φυτά, με τις φωτογραφίες από τις ταινίες και μια όμορφη ταμπέλα. Το ταμείο είναι στα δεξιά, το μπαρ με υπέροχα καλούδια και σε φυσιολογικές τιμές αριστερά, με το που θα μπείτε στην αίθουσα. Η αίθουσα κι αυτή μια μπουκιά, ανάμεσα σε κτίρια, που όμως είναι χαμηλά και αφήνουν το μάτι να ανασάνει. Τα τραπεζάκια δεν είναι πολλά (απόλυτα φυσιολογικό λόγω του μικρού μεγέθους του σινεμά), οπότε αν θέλετε οπωσδήποτε να πετύχετε θέση με τραπεζάκι να πάτε νωρίτερα. Καταπράσινη και η αίθουσα, καταπράσινο και το πλαίσιο της μεγάλης οθόνης που κυριαρχεί στον χώρο. Μπροστά της βρίσκεται μια πολύ μεγάλη σκηνή που επιτρέπει την άνετη θέαση της ταινίας ακόμη κι αν κάτσετε στην πρώτη σειρά. Η προβολή είναι ψηφιακή της Dolby και ο ήχος στερεοφωνικός σε καλή ένταση (τώρα, επειδή η οθόνη είναι στο πίσω μέρος της σκηνής και τα ηχεία μπροστά, αν είστε παρανοϊκοί όπως εγώ, θα σας ξενίσει η γεωμετρία του ήχου στα πρώτα λεπτά της προβολής, αλλά τίποτα περισσότερο). Και για μετά ή πριν, λίγο πιο πάνω, στη διασταύρωση της Ηλία Ηλιού με την Ηπείρου, ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία.

Σινέ Δάφνη
Ηλία Ηλιού 28 & Ηλιουπόλεως 77, Δάφνη

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Περισσότερους θερινούς κινηματογράφους θα βρείτε συγκεντρωμένους εδώ. Για τη συγκεντρωτική λίστα των σινεμά, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)