Κινηματογράφοι - Χλόη (θερινός)


Η Χλόη μαζί με την Μπομπονιέρα αποτελούν το θερινό κινηματογραφικό δίδυμο της Κηφισιάς, σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους, στην πολύβουη καρδιά της πόλης. Η Χλόη είναι σαφέστατα το νεότερο από τα δύο σινεμά, καθώς άνοιξε το 1960 και όπως η Μπομπονιέρα, πέρασε κι αυτή κάποια καλοκαίρια που παρέμεινε κλειστή. Σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους φίλους του κινηματογράφου στην περιοχή, μολονότι δεν ήταν τόσο διάσημη ή προβεβλημένη όσο το θερινό της γειτονικής Παπαδιαμάντη.


Το σινεμά θα το συναντήσετε στην αριστερή πλευρά της οδού Κασαβέτη, αμέσως μετά τη διασταύρωσή της με τη Λεβίδου, και θα πρέπει να έχετε το νου σας γιατί είναι τόσο "διακριτικό" που μπορεί και να το προσπεράσετε χωρίς να το δείτε, ιδιαίτερα αν δεν έχει ανάψει ακόμα την επιγραφή του (βέβαια θα σας κινήσει υποψίες ο κόσμος που συγκεντρώνεται στο ταμείο). Μην περιμένετε να συναντήσετε κάποιου είδους κτίριο στην πρόσοψη, ένας φράχτης είναι όλος κι όλος που περικλείει ουσιαστικά την αυλή, διακοσμημένος με ταμπλώ από ταινίες και μια κομψή επιγραφή επάνω ακριβώς από την είσοδο, την οποία κοσμεί πάντοτε μια μικρή ταμπέλα με την ταινία που προβάλλεται, κάτι εντελώς σπάνιο για θερινό σινεμά. Το ταμείο είναι εξωτερικό, επί της Κασαβέτη.



Η είσοδος βρίσκεται στη γωνία του οικοπέδου και οδηγεί στην πίσω αριστερή μεριά της αίθουσας, ενώ ακριβώς απέναντι βρίσκεται και το μπαρ, φουλ εξοπλισμένο με ποτά και σνακ. Το μπαρ αυτό κατασκευάστηκε μεταγενέστερα, καθώς το παλιό, τύπου περιπτέρου με ρολό, βρίσκεται κλειστό στο αριστερό μέρος της αίθουσας, στον διάδρομο που οδηγεί και στις τουαλέτες. Η Χλόη ομολογουμένως τιμά το όνομά της, αφού είναι καταπράσινη. Αναρριχώμενα φυτά ολόγυρα στους τοίχους, πεύκα και περιποιημένοι θάμνοι δημιουργούν ένα δροσερό περιβάλλον αυλής ή κήπου και δίνουν χαρακτήρα στο σινεμά. Με εξαίρεση τη μικρή είσοδο δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένα κτίσμα στη Χλόη, πέραν της υπερυψωμένης καμπίνας προβολής, μέσα σε ένα τετράγωνο τσιμεντένιο θάλαμο.


Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς η φύση έχει διακοσμήσει όμορφα ένα σινεμά που δεν είναι τίποτα περισσότερο από φράχτες και ένα κτιστό πλαίσιο για τη μεγάλη οθόνη. Διακριτικός, πολύχρωμος φωτισμός επάνω στο λευκό πανί δημιουργεί ένα όμορφο περιβάλλον μέχρι να αρχίσει η ταινία, ενώ το πεύκο από πάνω σας στέκει επιβλητικό. Οι πολυθρόνες είναι τοποθετημένες σε δύο μπλοκ, με τρεις κάθετους διαδρόμους και βρίσκονται σε ικανοποιητική απόσταση μεταξύ τους. Η Χλόη είναι εξοπλισμένη με ψηφιακό σύστημα προβολής της Dolby που προσφέρει λαμπερή εικόνα χωρίς τεχνουργήματα. Ο πολυκάναλος ήχος παίζει πεντακάθαρα και σε καλή ένταση.

Χλόη
Κασαβέτη 17, Κηφισιά

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)