Κινηματογράφοι - Νέα Μασκώτ (θερινός)





Δημοτικός θερινός κινηματογράφος του Ταύρου, που λειτουργεί από το 1988 μέσα στο Πάρκο Ηρώων, δίπλα στις γραμμές του ΟΣΕ. Όμορφος χώρος, μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας και το πολύβουο Γκάζι (15 λεπτά χαλαρός περίπατος), το πάρκο, αν και λίγο κουρασμένο, δημιουργεί μια άκρως εξοχική αίσθηση που σε κάνει να ξεχνάς ότι είσαι στην καρδιά της πόλης. Το σινεμά βρίσκεται στην άκρη του πάρκου, προς την ανισόπεδη της Παναγή Τσαλδάρη (Χαμοστέρνας), μόλις λίγα μέτρα από την Κωνσταντινουπόλεως. Δεν θα δυσκολευτείτε να το βρείτε, αφού στην είσοδο του Πάρκου υπάρχει και η σχετική επιγραφή, ενώ η σήμανση εντός θα σας οδηγήσει εύκολα στον κινηματογράφο. 

Η Νέα Μασκώτ πήρε το όνομά της από έναν παλιότερο θερινό, τη Μασκώτ, που λειτουργούσε επί της Πειραιώς από το 1940 και το οποίο δεν υπάρχει πλέον. Μια κομψή, ήσυχη είσοδος θα σας υποδεχτεί κατά την άφιξή σας, όπου θα βρείτε και το ταμείο. Η αίθουσα είναι μεγάλη, έχει άπλα και είναι πολύ δροσερή, ακριβώς λόγω της θέσης της μέσα στο πάρκο. Αυτό, βέβαια, συνεπάγεται και κουνούπια, αλλά στη Νέα Μασκώτ έχουν μεριμνήσει και προσφέρουν αντικουνουπικά στο μπαρ (στο πίσω μέρος της αίθουσας, δίπλα στην είσοδο). Οι θέσεις είναι τοποθετημένες με άνεση μεταξύ τους και έχουν πολλά τραπεζάκια. Η οθόνη είναι χτιστή, μετρίου μεγέθους, σε ικανοποιητικό ύψος για άνετη θέαση και με κεραμιδάκι στην οροφή που προσδίδει ένα ύφος ρετρό. Με εξαίρεση τις φωνές που έρχονται από το πάρκο και το ενδεχόμενο σφύριγμα των τραίνων, το σινεμά είναι τόσο ήσυχο και τόσο εκτός πόλης που γίνεται ακόμα πιο φιλόξενο και θελκτικό. Η προβολή είναι ψηφιακή με λαμπερή εικόνα και ο ήχος στερεοφωνικός, σε δυνατή ένταση. Με τις συνενώσεις του Καποδίστρια, ο νέος Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου έχει πλέον δύο θερινούς κινηματογράφους (Νέα Μασκώτ, Κήπος), οι οποίοι αποτελούν μέλη της αλυσίδας Θερινά Σινεμά.

Νέα Μασκώτ
Κωνσταντινουπόλεως 2, Πάρκο Ηρώων, Ταύρος

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Περισσότερους θερινούς κινηματογράφους θα βρείτε συγκεντρωμένους εδώ. Για τη συγκεντρωτική λίστα των σινεμά, κλικ εδώ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)