Κινηματογράφοι - Νοσταλγία (θερινός)


Το σινεμά φωτογραφημένο το 2016



Η Νοσταλγία είναι ο δημοτικός κινηματογράφος του Νέου Ηρακλείου και μάλιστα μπορεί να υπερηφανεύεται πως υπήρξε ο πρώτος δημοτικός θερινός κινηματογράφος ever. Σε μια όμορφη και ήσυχη γειτονιά, μια ανάσα δρόμο από τον σταθμό του Ηλεκτρικού και το κέντρο διασκέδασης της πόλης, η Νοσταλγία λειτουργεί χωρίς διακοπή από το 1986, προσφέροντας αρχικά μια εναλλακτική πρόταση στον προγραμματισμό της, καλύπτοντας πιο σινεφίλ αναζητήσεις, χωρίς όμως να γίνεται εστέτ και απόμακρη για το ευρύ κοινό. Σε μια γειτονιά με τρία θερινά σε κοντινή απόσταση (τα άλλα δύο είναι το Άνοιξις και η ταράτσα του Τρία Αστέρια), η Νοσταλγία τιμούσε επί σειρά ετών κυριολεκτικά το όνομά της, διατηρώντας τον κλασσικό, "νοσταλγικό" προγραμματισμό 3 έργων την εβδομάδα (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή, όπως κάποτε όλα τα θερινά), συν ένα παιδικό που έπαιζε στην "απογευματινή" Σαββάτου και Κυριακής. Το καλοκαίρι του 2016 το πρόγραμμα είχε επιμεληθεί ο Παναγιώτης Τιμογιαννάκης και κάλυπτε ένα ευρύ φάσμα τίτλων, νεότερων και κλασσικών. 

Η πρόσοψη του σινεμά είναι απόλυτα εναρμονισμένη με την εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας για ένα θερινό: γωνιακό οικόπεδο, με κομψά φωτισμένη επιγραφή και ένα όμορφο σαλονάκι να σας υποδέχεται στην είσοδο, απέναντι από το ταμείο. Το μπαρ βρίσκεται στο πίσω μέρος της αίθουσας (δεξιά σας όπως μπαίνετε) και είναι επαρκώς εξοπλισμένο με όλα τα βασικά. Το μέγεθος της Νοσταλγίας είναι συμπαθέστατο, ούτε μικρό ούτε αχανές και αμέσως δημιουργεί μια φιλόξενη αίσθηση. Δέντρα δεξιά και αριστερά ενισχύουν την καλοκαιρινή διάθεση, οι καρέκλες είναι άνετα τοποθετημένες ενώ δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε και τραπεζάκι. Η οθόνη είναι σε καλό ύψος και επιτρέπει την άνετη παρακολούθηση της ταινίας ακόμα και από την πρώτη σειρά. Η Νοσταλγία στη μετάβασή της από την εποχή του φιλμ, έπαιζε αρχικά ψηφιακό αρχείο από προτζέκτορα, όπως πλέον οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Το καλοκαίρι του 2018 άλλαξε η οθόνη, με νέα, μεγαλύτερη και σινεμασκόπ όπως και το σύστημα προβολής. Ο ήχος είναι στερεοφωνικός και παίζει σε πολύ καλή ένταση.

Νοσταλγία
Κέας & Τερψιχόρης, Νέο Ηράκλειο

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Περισσότερους θερινούς κινηματογράφους θα βρείτε συγκεντρωμένους εδώ. Για τη συγκεντρωτική λίστα των σινεμά, κλικ εδώ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)