Κινηματογράφοι - Σινέ Πέραν (θερινός)





Από τους πιο πρόσφατους αθηναϊκούς θερινούς κινηματογράφους, το Σινέ Πέραν στο Περιστέρι, ξεκίνησε ως πρωτοβουλία του Δήμου, ο οποίος τον τοποθέτησε το 2000, σε έναν παλιό χώρο στάθμευσης των απορριματοφόρων, δίνοντας σαφές παράδειγμα για το πώς μπορείς να αναβαθμίσεις ένα σημείο της πόλης. Πολύ κοντά στο Δημαρχείο και στο σταθμό του μετρό, το (μοναδικό) θερινό του Περιστερίου βρίσκεται στην καρδιά της διασκέδασης της πόλης και στις παρυφές του εμπορικού της κέντρου. Το όνομά του το πήρε από ένα παλιότερο θερινό σινεμά που λειτουργούσε στην περιοχή στα χρόνια του '50, αλλά σε διαφορετική θέση. 

Αδελφάκι του χειμερινού Φοίβου, στην πλατεία του Περιστερίου, το Σινέ Πέραν σε υποδέχεται με ένα πολύ κομψό και με φωτεινά χρώματα χαμηλό κτίριο που θυμίζει παλιό σπίτι, και το οποίο φιλοξενεί το ταμείο. Η είσοδος προς την αίθουσα βρίσκεται ανάμεσα στο ταμείο και στο μεγάλο μπαρ που προσφέρει πολλές επιλογές. Η υψηλή αισθητική και η κομψότητα της εισόδου σε συντροφεύουν και μέσα στο σινεμά, με τον πέτρινο διάδρομο με τον διακριτικό φωτισμό, το κατάλευκο χαλίκι και τις άνετα τοποθετημένες σε δύο μπλοκ λευκές πολυθρόνες με πολλά τραπεζάκια. Δέντρα αγκαλιάζουν την αίθουσα δεξιά και αριστερά, προσφέροντας έξτρα δροσιά. Η οθόνη είναι όσο μεγάλη τής επιτρέπει ο χώρος και βρίσκεται πρακτικά τοποθετημένη ώστε να μην σε ενοχλούν οι μπροστινοί. Η ψηφιακή προβολή με λαμπερή και αψεγάδιαστη εικόνα καθιστά εξαίρετη την παρακολούθηση της ταινίας, ενώ ο πολυκάναλος Dolby ήχος εξασφαλίζει καλή ακουστική.

Σινέ Πέραν
Κώστα Βάρναλη 32 & Μεγάλου Αλεξάνδρου, Περιστέρι

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Περισσότερους θερινούς κινηματογράφους θα βρείτε συγκεντρωμένους εδώ. Για τη συγκεντρωτική λίστα των σινεμά, κλικ εδώ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)