Κινηματογράφοι - Λάουρα (θερινός)





Συνοικιακό σινεμά στο Νέο Παγκράτι, από τα παλιά και κλασσικά. Ξεκίνησε το 1951 και μέχρι σήμερα λειτουργεί χωρίς την παραμικρή διακοπή. Η Λάουρα έχει διατηρήσει τον ρετρό της χαρακτήρα μέσα κι έξω, αλλά με ιδιαίτερη φροντίδα και καλό γούστο που αναδεικνύουν τα χρόνια της ως πλεονέκτημα.

Μέσα στη γειτονιά, στην κεντρική οδό Νικηφορίδη, η Λάουρα σε υποδέχεται από μακριά με την έντονα και φωτισμένη με νέον επιγραφή της, πάνω από τη είσοδο που βρίσκεται στη γωνία του οικοπέδου. Λιτή, κλασική είσοδος θερινού σινεμά, με ένα μικρό ταμείο αριστερά και αφίσες από τα "προσεχώς", αποπνέει αέρα των θερινών που αγαπήσαμε. Η αίθουσα είναι απρόσμενα μεγάλη σε σχέση με το πώς την αντιλαμβάνεσαι από έξω και με πολύ πράσινο, με αναρριχητικά φυτά να καβαλάνε τον πλινθόχτιστο φράχτη. Το οικόπεδο έχει παράξενες αναλογίες, είναι κάπως παράγωνο, αλλά στην ουσία δεν εφάπτεται πουθενά με πολυκατοικίες (με εξαίρεση αυτήν που βλέπεις να ορθώνεται πάνω από την οθόνη), με αποτέλεσμα μια αίσθηση άπλας, αλλά και δροσιά, μολονότι την επισκέφθηκα με καύσωνα. Την ίδια αίσθηση άπλας αποπνέουν και τα αραιοτοποθετημένα καθίσματα, όλα με τραπεζάκια και όλα με γλαστράκια βασιλικού. Το μπαρ βρίσκεται στο πίσω μέρος της αίθουσας, δίπλα στην είσοδο, είναι επαρκώς εξοπλισμένο, αλλά έχει πλάκα λόγω της μεγάλης υψομετρικής διαφοράς του με το δάπεδο της αίθουσας, μοιάζει βυθισμένο ενώ εσύ το κοιτάς αφ' υψηλού.

Η οθόνη είναι μεγάλη και καλύπτει ολόκληρη σχεδόν τη στενή πλευρά του παράγωνου οικοπέδου, ενώ η "οροφή" της από κεραμίδια είναι μια πολύ ιδιαίτερη λεπτομέρεια. Η προβολή είναι ψηφιακή, με λαμπερή εικόνα, και ο ήχος, μονοφωνικός σε ικανοποιητική ένταση. Η Λάουρα, που είναι αδελφάκι του χειμερινού Αλεξάνδρα της Πατησίων, είναι μέλος των Europa Cinemas.

Λάουρα
Νικηφορίδη 24, Νέο Παγκράτι

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Περισσότερους θερινούς κινηματογράφους θα βρείτε συγκεντρωμένους εδώ. Για τη συγκεντρωτική λίστα των σινεμά, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)